Työharjoittelussa Haglexilla

Haglex monipuolinen työharjoittelupaikka

Hei sinä tulevaisuuden taloushallinnon tai lakiasioiden osaaja! Kiinnostaako työharjoittelu kehittävässä ja kannustavassa työssä täällä Haglexilla? Minua taloushallinnon opiskelijana kiinnosti ja päätin ottaa yhteyttä taloushallinnon harjoitteluani varten Mia Kuituseen. Pistin hakemuksen ja CV:n menemään ja pian sain kutsun haastatteluun ja sitä kautta harjoittelupaikan varmistettua.

Täällä Haglexilla olen päässyt alusta alkaen tekemään todella laajasti erilaisia työtehtäviä, kuten kirjanpitoa, osto- ja myyntireskontrien hoitoa, palkanlaskentaa ja jopa tilinpäätöksen tulkintaa sekä muutamia lakiin liittyviä tehtäviä. Jos jotain asiaa en ole ennestään tiennyt, on apua ollut aina saatavilla – vain työkaverilta kysymällä. Olen myös päässyt työskentelemään asiakasyrityksen tiloissa Kangasalla, joka on tarjonnut uusia mielenkiintoisia tehtäviä ja haasteita.

Haglexin työporukka on ollut erittäin kannustava ja auttavainen mahdollistaessaan esimerkiksi kouluni näyttöjen (opinnäytetyön) suorittamisen. Minulle annetaan monipuolisia ja riittävän haastavia tehtäviä, jotta saan kaikkien eri osa-alueiden näytöt kerralla suoritettua ongelmitta. Näin voin keskittyä itse työntekoon murehtimatta kouluasioita.

Täällä Haglexilla minun lisäkseni työskentelee oikeustieteen harjoittelijoita. Heidät on viime aikoina työllistänyt ajankohtaiset lakiasiat, kuten EU:n tietosuoja-asetuksen voimaantulo 25.5.2018 ja sen vaikutukset eri asiakkaisiimme.

Harjoitteluni päättyessä suuntaan pääsykokeiden kautta toivottavasti yliopistoon jatkamaan opintojani. Toivottavasti voin palata Haglexille töitä etsiessäni!

Kirjoittanut: Toni Helin

 

Henkilöstöannin verotuksen uudet säännökset

Henkilöstöannin verotus uudistuu. Kokosimme yhteen millaisia muutoksia uudistus tuo tullessaan ja minkälaisiin tilanteisiin uudet säännökset soveltuvat

Lue lisää

Yrityssaneeraus – kassa ja kassavirran ennustaminen

Kassavirta ja kassavirran seuraaminen tuloslaskelman lisäksi ovat yrityksen arjessa yksi keskeisin asia

Lue lisää

Miten osakeyhtiöiden on mahdollista hyödyntää etäyhteyksiä kokouksissaan poikkeusaikana?

Kokosimme vinkit osakeyhtiöiden etäyhteyksin tapahtuviin kokouksiin sekä pöytäkirjojen dokumentointiin poikkeusaikana.

Lue lisää

Miten yrittäjä voi varautua yllättäviin elämänmuutostilanteisiin?

Isot elämänmuutokset tapahtuvat usein äkillisesti ja odottamatta. Kokosimme vinkit, kuinka jokainen yrittäjä voi ennalta varautua yllättäviin ja ikäviinkin elämäntapahtumiin.

Lue lisää

Näin teet tilinpäätökseen valmistautumisesta helppoa

Mitä, miten ja milloin tulisi huomioida tilinpäätökseen valmistautumisessa? Kokosimme vinkit tilinpäätökseen valmistautumiseen.

Lue lisää

Juridiikka + palvelumuotoilu = Legal Design?

Legal Design tuo palvelumuotoilun keinot juridisten palvelujen kehittämiseen - mutta mitä oikeusmuotoilu on käytännössä?

Lue lisää

Lakimiesharjoittelijana Haglexilla

Oikeustieteen perusteet opitaan kirjoista, mutta arkipäivä konkreettisine oikeudellisine ongelmineen opettaa kuinka juridiikkaa käytännössä tehdään.

Lue lisää

Asiakaskokemus liiketoiminnan menestystekijänä

Toteutimme keväällä 2019 Forest Foodyn digitaalisen markkinapaikan asiakaskokemuksen kehittämisprojektin. Miten asiakaskokemuksesta voidaan kehittää liiketoiminnan menestystekijä?

Lue lisää

Liiketoimintamuotoilulla kilpailuetua

Uusi palvelumme yhdistää ainutlaatuisella tavalla laki- ja talousasiantuntemuksen sekä liiketoimintamuotoilun. Laura Humppi aloittaa liiketoimintamuotoilijana 1.3.2019.

Lue lisää

Uusi liikesalaisuuslaki

Kuinka liikesalaisuudet ovat huomioitu yrityksesi riskienhallinnassa? Mitkä tiedot ovat yrityksesi liikesalaisuuksia? Mitä suojakeinoja yrityksessä toteutetaan niiden suojaamiseksi ja mihin niiden suoja ulottuu?

Lue lisää

GDPR:n voimaantulosta jo kaksi kuukautta

Uudesta EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen velvoitteiden voimaantulosta on kulunut nyt kaksi kuukautta. Mitä kokemuksia meille on kertynyt? Mitä asiakkaiden kommentteja olemme saaneet kuulla?

Lue lisää

EU ja yleinen tietosuoja-asetus

Tiesithän että EU:n yleinen tietosuoja-asetus koskee myös yritystänne? EU:n yleistä tietosuoja-asetusta et voi ohittaa, jos esimerkiksi yrityksellänne on työntekijöitä tai kuluttaja-asiakkaita.

Lue lisää
Tietosuojaseloste