Lakimiesharjoittelijana Haglexilla

Käytännön työelämää oppimassa

Aloitin lakimiesharjoittelijana Haglexilla vuoden 2019 alussa opintojeni ohella.  Jo kevättalvella aloittaminen ja silloin satunnaisten viikkojen tekeminen oli mukava lisä opiskeluun ja kesää ajatellen erittäin hyvää aikaa päästä pikkuhiljaa kiinni toimiston arkeen. Lukuvuoden päätyttyä suuntasinkin Rovaniemeltä Tampereelle jo tuttuun työyhteisöön, mutta uuteen osoitteeseen, sillä tiimimme kasvaessa oli aika vaihtaa suurempiin tiloihin.

Haglexilla olen päässyt työskentelemään monipuolisesti erilaisten yhtiö-, vero- ja sopimusoikeudellisten kysymysten parissa. Muun muassa erilaiset selvitystyöt ja asiakirjojen luonnostelut ovat haastaneet minua päivittäin täällä työskennellessäni. Lisäksi työsarkaa on tarjonnut rahanpesu- ja osakeyhtiölakeihin tulleet lakiuudistukset ja niiden vaikutukset. Vielä joulukuussa harjoittelupaikan varmistumisen jälkeen en olisi voinut kuvitellakaan, kuinka laajasti pääsen tekemään erilaisia työtehtäviä.

Työporukka Haglexilla on erittäin kannustavaa ja toimistossa vallitseekin aina mahtava tekemisen meininki. Ilmapiiri töissä on myös hyvin opettavainen, sillä minua on haluttu aidosti sekä kehittää että haastaa täällä ollessani. Esimerkiksi saamani kommentit ja huomiot tekemiini toimeksiantoihin sekä ylipäätään niiden läpikäyminen aina yhdessä keskustellen, ovat auttaneet minua omaksumaan paljon uusia näkökulmia ja ajattelumalleja. Lisäksi kaikki lakimiehiltä saadut käytännön vinkit sekä työssä huomioitavat asiat ovat sellaista arvokasta oppia, jota koulussa ei opita.

Lisäkseni täällä Haglexilla työskentelee myös toinen jo opintojen loppuvaiheessa oleva lakimiesharjoittelija sekä yksi harjoittelija taloushallinnon puolella. Kaikkien harjoittelijoiden vaihe opinnoissa on otettu hyvin huomioon ja jokaiselle on annettu siten omaan tasoon nähden sopivan haastavia työtehtäviä. Haastavampia oikeudellisia kysymyksiä on ollut myös mukava saada pohtia yhdessä toisen lakimiesharjoittelijan kanssa, minkä lisäksi olemme muutenkin työskennelleet kesän aikana paljon yhdessä.

Työharjoitteluni Haglexilla on ollut loistava tilaisuus päästä näkemään tätä alaa käytännössä sekä saada tärkeää oppia ja kokemusta. Kesän loputtua suuntaan takaisin pohjoiseen opintojen pariin, mutta ilokseni saan jatkaa edelleen opintojeni ohella lakimiesharjoittelijana osana tätä mahtavaa tiimiä. Voin ehdottomasti suositella Haglexia harjoittelupaikkana missä tahansa opintojen vaiheessa oleville oikkareille!

Kirjoittanut: Veera Ojanen

Henkilöstöannin verotuksen uudet säännökset

Henkilöstöannin verotus uudistuu. Kokosimme yhteen millaisia muutoksia uudistus tuo tullessaan ja minkälaisiin tilanteisiin uudet säännökset soveltuvat

Lue lisää

Yrityssaneeraus – kassa ja kassavirran ennustaminen

Kassavirta ja kassavirran seuraaminen tuloslaskelman lisäksi ovat yrityksen arjessa yksi keskeisin asia

Lue lisää

Miten osakeyhtiöiden on mahdollista hyödyntää etäyhteyksiä kokouksissaan poikkeusaikana?

Kokosimme vinkit osakeyhtiöiden etäyhteyksin tapahtuviin kokouksiin sekä pöytäkirjojen dokumentointiin poikkeusaikana.

Lue lisää

Miten yrittäjä voi varautua yllättäviin elämänmuutostilanteisiin?

Isot elämänmuutokset tapahtuvat usein äkillisesti ja odottamatta. Kokosimme vinkit, kuinka jokainen yrittäjä voi ennalta varautua yllättäviin ja ikäviinkin elämäntapahtumiin.

Lue lisää

Näin teet tilinpäätökseen valmistautumisesta helppoa

Mitä, miten ja milloin tulisi huomioida tilinpäätökseen valmistautumisessa? Kokosimme vinkit tilinpäätökseen valmistautumiseen.

Lue lisää

Juridiikka + palvelumuotoilu = Legal Design?

Legal Design tuo palvelumuotoilun keinot juridisten palvelujen kehittämiseen - mutta mitä oikeusmuotoilu on käytännössä?

Lue lisää

Asiakaskokemus liiketoiminnan menestystekijänä

Toteutimme keväällä 2019 Forest Foodyn digitaalisen markkinapaikan asiakaskokemuksen kehittämisprojektin. Miten asiakaskokemuksesta voidaan kehittää liiketoiminnan menestystekijä?

Lue lisää

Liiketoimintamuotoilulla kilpailuetua

Uusi palvelumme yhdistää ainutlaatuisella tavalla laki- ja talousasiantuntemuksen sekä liiketoimintamuotoilun. Laura Humppi aloittaa liiketoimintamuotoilijana 1.3.2019.

Lue lisää

Uusi liikesalaisuuslaki

Kuinka liikesalaisuudet ovat huomioitu yrityksesi riskienhallinnassa? Mitkä tiedot ovat yrityksesi liikesalaisuuksia? Mitä suojakeinoja yrityksessä toteutetaan niiden suojaamiseksi ja mihin niiden suoja ulottuu?

Lue lisää

GDPR:n voimaantulosta jo kaksi kuukautta

Uudesta EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen velvoitteiden voimaantulosta on kulunut nyt kaksi kuukautta. Mitä kokemuksia meille on kertynyt? Mitä asiakkaiden kommentteja olemme saaneet kuulla?

Lue lisää

Työharjoittelussa Haglexilla

Haglex on monipuolinen työharjoittelupaikka. Kiinnostaako työharjoittelu kehittävässä ja kannustavassa työssä täällä Haglexilla? Minua taloushallinnon opiskelijana kiinnosti ja päätin ottaa yhteyttä taloushallinnon harjoitteluani varten.

Lue lisää

EU ja yleinen tietosuoja-asetus

Tiesithän että EU:n yleinen tietosuoja-asetus koskee myös yritystänne? EU:n yleistä tietosuoja-asetusta et voi ohittaa, jos esimerkiksi yrityksellänne on työntekijöitä tai kuluttaja-asiakkaita.

Lue lisää
Tietosuojaseloste